A szerzők

Anna

Anna

A sütésben lelt örömöt, kikapcsolódást szerencsémre nagyon korán megtapasztalhattam, nagyszüleimnél töltött idő alatt gyakran nyújtottunk testvéreimmel kis deszkán, nyújtófával először gilisztákat, aztán egyenetlen köröket, míg túlszárnyalva az idősebb korosztályt eljutottunk egy zserbólap egyben történő, tökéletes, dupla tepsi méretű, szakadás és foltozás nélküli kinyújtásáig. Úgy gondolom, a sütéshez kedv, szeretet és gyakorlás kell, és ez mindegyik alkotáson meg fog látszani.

Főként az édességekért, sós süteményekért vagyok oda, akár sütésről, akár evésről legyen szó, így elsősorban ebben a kategóriában találkozhattok majd bejegyzéseimmel. Ígérem, nem csak az fog találni ínyére valót, aki képes palacsintával jóllakni, hanem az is, aki egy pikáns, húsos fő fogás után nem vet meg egy kis desszertet. 🙂

 

Archibald

Miután egyetemista lettem, sokszor tapasztaltam magamon is, hogy nem eszek megfelelően. Rohanás reggel előadásokra, napközben, ill. este szintén egyetem, vagy egyéb elfoglaltságok. Kezdetben nem is töltöttem túl sok időt a konyhában. Aztán az évek múltán ez sokat változott. Rájöttem, hogy nagyon megéri tábort verni a tűzhely mellett, főleg, ha olyan ételeket készítek, melyek könnyen, gyorsan elkészülnek, mégis ízletesek és táplálóak. Először nem volt könnyű dolgom, szép lassan építettem a tudásomat. Kétségtelen, ez mára sem alkot egy masszív egészet, mégis, ami van, azt szeretném megosztani azokkal, akik hasonló cipőben járnak, mint én ifjúságom hajnalán.

Magamról néhány szóban: becsületes nevem Áron. Már negyedik éve tanulok Budapesten. Közgazdaságtannal kezdtem, jelenleg szociológiát hallgatok. Én elsősorban arra fogok koncentrálni, hogy tartalmas, ugyanakkor egyszerű recepteket osszak meg, melyek bátran tálalhatók főételként. De van néhány sütemény-recept is a tarsolyomban, amit sajnálnék megtartani magamnak…

 
IMG_0157b

Panka

Régebben teljesen – most már csak részben – receptfüggő voltam, de csak bíztatni tudlak titeket, hogy bátran változtassatok az általunk megosztott recepteken, fűszerezzétek meg saját egyéniségetekkel, én is erre törekszem.

Jelenleg pénzügyi tanulmányokat folytatok, de ez nem azt jelenti, hogy távol áll tőlem a konyhai sürgés-forgás. A kezdetek kezdetén édesanyám mellett próbálkoztam, segédkeztem, de most már egyedül is elboldogulok a konyhában. Én főleg süteményeket készítek, de igyekszem majd olyan receptet is feltenni, melyet egy könnyebb ebédre vagy vacsorára is össze lehet ütni.

 

Polyszi

A főzés iránti vonzalom egy csokis-zabpelyhes keksszel kezdődött, majd szülinapi tortákban kezdett kiteljesedni. Az egyetemista lét változást hozott, praktikusabb irányt vett konyhai tevékenységem, ezért ma inkább főzök, mint sütök. Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen édesapám korán elkezdte ízlésem formálását, főként kínai ételekkel. Bizonyos vélemények szerint ezért kötöttem ki a kínai szakon.

Kínában egy éven keresztül igyekeztem azt enni, amit a kínaiak, és a Hangzhouban és Shanghaiban szerzett rengeteg élménnyel és lelkesedéssel tértem haza. Szeretném, ha minél többen megtapasztalnák a közös főzés és evés örömeit, és azt hiszem, ebben ázsiai barátaink különösen élen járnak. A legjobb hír pedig az, hogy ma már bármikor belefőzhetjük Ázsiát a tányérunkba, és ez egyszerűbb, mint gondolnátok!

Processed with VSCOcam with t1 preset

Vincus

Vince vagyok, gasztronómiai kalandor. Emlékszem, hogy anyukám kis koromban sose engedett a tűzhely mellé, és micsoda sikerként éltem meg 12-13 éves koromban, mikor egyszer egyedül maradtam otthon, és sikerült begyújtani a gázrezsót és elkészíteni az első tükörtojásomat. Azóta a főzés az egyik legkedvesebb időtöltésemmé vált, kedvenceim a spanyol és a mexikói konyha, illetve a különböző fúziós ételek. Jelenleg pedig Washington DC-ben az amerikai konyhával ismerkedem. A főzés a kreativitásról és rólad szól, sose ragaszkodj egy recepthez és kövesd azt töviről hegyire. Add hozzá a saját ötleteid, tegyél bele egy kis csavart, és alkoss valami egyedit!

 

Zsófi

Sokáig nem rajongtam a konyhában töltött percekért. Így én, a többiekkel ellentétben inkább az utóbbi években barátkoztam meg a gondolattal, hogy érdemes és élvezetes a konyhában időt tölteni. Engem a sütés inkább kikapcsol, szórakoztat, míg a főzést gyakran kötelességként fogom fel. Ennek ellenére nem csak süti recepteket olvashattok majd tőlem, hiszen szeretném megmutatni, hogyan lehet gyorsan és kis energia-befektetéssel finom ételeket főzni.

Jelenleg közgázt és pszichológiát tanulok. Ígérem, hogy gasztropszichológiai tényekkel nem fogok senkit sem untatni, ugyanakkor remélem, hogy a sütés-főzés nem csak a hasatoknak, hanem a lelketeknek is örömteli pillanatokat okoz majd!

 Rólunk

Hozzászólások lezárva.